Včelařský zájezd naší ZO ČSV Zlín - sobota 27.7.2019

Tradiční zájezd naší organizace se konal v sobotu 27.7.2019 jako tradičně odjezd od FT UTB Zlín (staré Baťovské koupaliště). Tentokráte jsme vyrazili za včelaři s Ostrožské Nové Vsi.
První zastávka byla na poutním místě a to na Sv. Antoníčku, kde jsme si prohlédli místní kapli s přilehlým přírodním amfiteátrem. Zde jsme navštívili vojenský bukr ze studené války, který se nachází cca 300 m od svatostánku.
Druhé zastavení byla včelařská prodejna v Ostrožské Nové Vsi, kde proběhla drobná ochutnávka medoviny.
Třetí zastávka v místních Sirnatých lázních. Zde nás Ostrožští včelaři seznámili se včelařským chodníkem a cyklostezskou přítele Nešpora a taky s malým včelařským skanzemen, který se zde nachází. Následovala malá procházka po okolí Sirnatých lázní, kde místní včelaři mají převážně svá stanoviště a to v různých kočovných vozech (historicky co se dalo využít..). V lázeňské kavarně jsme se posílili kávou a následovalo rozloučení s místními včelaři, které zastupovali manželé Valentovi.
Čtvrtá zastávka byla již na Velehradě a zde byl pro nás připraven oběd v klášteře. Po obědě byla volná prohlídka Velehradu, Baziliky či archeoskanzemu Modrá nebo vodního světa Modrá.
Takto proběhl náš tradiční zájezd naší zlínské včelařské organizace.
Nyní se již musíme připravovat, kde pojedeme v roce 2020 a tradiční termín nám vychází na sobotu 25.7.2020.