Zápis z jednání výboru ZO ČSV dne 5.2.2020


Zápis z jednání výboru ZO ČSV dne 5.2.2020 klub 204 ve Zlíně , zahájeno 20.00

Účast: ing. Jiří Kalenda, Dr. Roman Slavík, doc. RNDr. PhDr. Oldřich Hájek Ph.D. MBA, ing. Petr Venený, Jaroslav Haluza, Petr Ponížil, Pavel Šimeček, Alena Stašková, Vít Záhořák

Další přítomní : kontrolní komise př. Matoušková, př. Barvík a př. Andrea Šimečková
(pro zjednodušení zápisu nadále neuvádím tituly ani křestní jména, pouze oslovení přítel )

Průběh jednání je zapisován chronologicky:
  1. Členové výboru se na svém prvním jednání dohodli na rozdělení jednotlivých agend a činností v rámci práce ve výboru a to takto :
Kalenda  - předseda, řídící a organizační činnosti , vedení kursů  pro včelaře
Venený -  místopředsednictví , organizační vedení a součinnost s důvěrníky
Slavík - jednatel , zaměření na legislativu spojenou se včelařstvím a její aplikaci v praxi
Haluza  - pokladník , vedení účetnictví a pokladny , součinnost při hospodaření spolku
Šimeček - práce spojené s vydáváním věstníků , sborníku , organizace zájezdu a večírku
Stašková -sledování a informování o zdravotním stavu včelstev , doporučené postupy léčení a osvěta
Ponížil - zastupování organizace na veřejných akcích , den země , den kraje apod. Spojeno s osvětovou činností  ohledně chovu včel , získávání včelích produktů, instalace prohlížecího úlu.
Hájek - vzdělávací činnost a osvěta v oboru včelařství
Záhořák - zápisy z jednotlivých jednání výboru , součinnost při přípravě ocenění jubilantů

  1. řízením schůze výboru je pověřen př. Venený , bylo navrženo  aby proběhly 4 řádné zasedání výboru  v roce 2020 , ostatní by byly svolány operativně  , kontakty na jednotlivé členy výboru rozešle mailem př. Kalenda
  2. Př.Venený vystoupil s konstruktivní kritikou VČS a poukázal na zjevné chyby a nedostatky  které na této schůzi nastaly a navrhl organizační změny pro příští přípravu VČS . Především je ostudné že se schůze neúčastnili noví  členové  což můžeme chápat jako vyjádření  jejich postoje k naší ZO. Další chybou bylo označeno, že při představování navržených členů nového výboru tito nedostali  možnost vystoupit s krátkým proslovem a představit se členské základně. Vedením příští výborovéschůze  bude pověřen př.Venený.  Připomínka k zápisu z jednání ,  př. Venený požaduje v zápisu jednání  jmenovitou odpovědnost plnění svěřených úkolů včetně závazného termínu pro plnění  zadaného úkolu, pokud bude takto schválen.
  3. Př. Kalenda vystoupil s informacemi o sběru měli , všechny vzorky jsou evidovány a uloženy u př. Dubčáka , př. Kalenda společně zajistí odeslání měli nejpozději do 15.2.2020.
  4. Př. Kalenda vystoupil s informacemi o přípravách výročí 100 let ZO ČSV Zlín v neděli  11.00 hod. 15.3.2020 U Barcuchů ve Zlíně. Projednáno občerstvení , hosté, poděkování starostům obcí  Želechovice, Lípa, Březnice,  Hvozdná, Bohuslavice. Možnosti příhraniční spolupráce, zahraniční hosté, apod. Připomenuto zajištění termínu  na další společenský večer organizace dne 13.11.2020.
  5. Př. Kalenda připomínka jednání důvěrníků na Horákově mlýně dne 26.4.2020, organizačně zajistí př. Venený , příprava návrhu objednávek  léčiv , součinnost s důvěrníky.
  6. Př. Kalenda připomínka okresní konference OO ČSV 16.5.2020 v sokolovně ve Vizovicích , příprava nominace účastníků za naši ZO dle seznamu schváleného na VČS, připravit návrh na ocenění  členů  ZO ČSV , (př. Slavík na seanci avizoval svou kandidaturu na předsedu ČSV).
  7. „Den u včelaře“ 6.6.2020 Paseky 26 , organizačně zajišťuje př. Kalenda , domluveno  vystoupení Dr. Prokové , přednáška a praktická ukázka hypertermického  ošetřování včelstev na základě principů popsaných v publikaci Blessabee , (zlatá medaile Apimondia 2019) spoluautory knihy jsou mimo jiné ing. Kalenda ,Mgr. Proková, Dr. Slavík.
  8. Př. Matoušková připomněla  akci „ výsadba památné lípy „ ke 100 letům ZO ČSV Zlín , akci dále sama projedná na MMZ odbor  ŽP s paní Surovcovou a poté předá informace výboru ZO. Předběžně se nabízí možnost umístění v komunitní zahradě na Jižních Svazích ve Zlíně.
  9. Příprava a tisk sborníku ke 100 letům ZO ČSV Zlín , za akci odpovídá př. Šimečka , návrhy obálky a obsahu jsou připraveny, je potřeba doplnit o vyjádření pohledu žijících předsedů spolku ( přátelé Kalenda, Šimečka,Okál ) shrnutí historie spolku,doplnit o zajímavosti a fotky. Nový výbor se sejde k focení s praporem spolku ve čtvrtek 13.2.2020 17.00 u Stašků. Další články by měli doplnit vedoucí dětských kroužků a kroužku pro začínající a pokročilé včelaře př. Kalenda a př. Novák. Požadovaný termín dokončení a případné korektury je poslední týden v únoru 2020.
  10. Termín dalšího jednání výboru byl schválen na středu 26.2.2020, místo a čas upřesní př. Kalenda  a pošle členům výboru e-mailem.

Jednání výboru bylo ukončeno ve 20.50

Zapsal Vít Záhořák