Zápis z jednání výboru ZO ČSV Zlín dne 1.4.2020


Zápis z jednání výboru ZO ČSV dne 1.4.2020 elektronicky Skype a telefon , zahájeno 19.37

Účast: ing. Jiří Kalenda, Dr. Roman Slavík, doc. RNDr. PhDr. Oldřich Hájek  Ph.D. MBA, ing. Petr Venený, Jaroslav Haluza, Pavel Šimeček , Vít  Záhořák

Další účast  Andrea Šimečková

Neúčast:  Petr Ponížil, Alena Stašková

(pro zjednodušení zápisu nadále neuvádím tituly ani křestní jména, pouze oslovení  přítel )

Průběh jednání je zapisován chronologicky

Schůzi výboru přes elektronická média zorganizoval a zahájil př. Kalenda

1. Aktuálně dle výsledků vyšetření měli bude k dispozici léčivo na nátěr včelího plodu a kyselina mravenčí  ( pro včelaře kteří měli špatný výsledek při vyšetření měli ) a bude k odběru v pátek v odpoledních hodinách 3.4.2020 u př. Aleny Staškové na  ulici Hluboká ve Zlíně. Taktéž bude toto léčivo možní vyzvednout  u př. Kalenda v Lípě na Pasekách č. 26 a v sobotu 4.4.2020 u přítele Jaroslava Haluzy v Březnici.  Následnou distribuci k jednotlivým včelařům bude zajištěna prostřednictvím jednotlivých důvěrníků. Výdej  jarního léčiva by měl proběhnout nejpozději do 10.4.2020 tak, aby včelaři mohli přeléčit včelstva do poloviny dubna.

2. Přípravu jarního zpravodaje připomněl př. Kalenda a vyzval členy výboru k napsání a dodávání příspěvků do zpravodaje. Dodání příspěvku avizoval př. Slavík. Následně informovala o přípravě zpravodaje př. Šimečková a seznámila výbor s předpokládaným obsahem. Př. Kalenda připraví do zpravodaje „ Usnesení výroční členské schůze „kde jsou vypsány všechny úkoly pro činnost v tomto roce.

3. Objednávky léčiv zajistí v koordinaci s důvěrníky př. Venený,  potřebné formuláře pro objednávku léčiv pošle př. Slavík na maily Venený , Stašková). Objednávky léčiva je potřeba upřesnit ke dni 26.4.2020. Důvěrníci zároveň dostanou k distribuci sborníky k výročí 100 let a jarní zpravodaj. Emailovou komunikaci a předání tiskopisů případně pomoc  se zajištěním léčiv a zpravodaje pro př. Zábojníka  zajistí př. Záhořák.

4. Všechny hromadné zrušeny a následující akce jsou ohroženy v důsledku pandemie.

5. Připravovaný zájezd Pekařov  je v ohrožení, bude záležet na vývoji situace.

6. Př. Kalenda navrhl přesunutí  slavnostní schůze ke 100 letům na termín 13.11.2020, na tento den je zároveň plánován tradiční večírek s ochutnávkou a soutěží medu (vše záleží jak se situace bude vyvíjet v důsledku možnosti shromažďování a virové pandemie)

7. Př. Haluza a př. Haluzová zajistí přípravu nutnou pro aktualizaci zápisu do spolkového rejstříku, ověření podpisů na čestné prohlášení bude provedeno v sobotu v průběhu dne, po 9.00 hodině u Haluzů v Březnici , formuláře připraví a zašle př. Slavík.

8. Př. Kalenda navrhl s přihlédnutím ke stávající situaci aby si členové výboru zajistili připojení SKYPE, aby mohla nadále probíhat jednání výboru tímto způsobem.¨

Další jednání výboru se bude konat dne 6. 5. 2020, prostřednictvím SKYPE od 19.30 hodin

Jednání bylo ukončeno ve 20.40 , zapsal Vít Záhořák