Včelařský zájezd naší ZO ČSV Zlín 31.7.2021

Nastal čas, kdy jsme již dlouho toužili se někde podívat, setkat se, pohovořit s přáteli o včelkách  a vyměnit si poznatky, zkušenosti i dovednosti z našich praktických dovedností. Covidová situace nám již dlouhou dobu neumožňovala osobní setkávání se včelařskými přáteli.

Dlouhodobě připravovaný zájezd do Horní Lomné byl v přípravě velmi omezován nákazovou situací a k tomuto jsme se po celou dobu museli přizpůsobovat.

Nastal čas, kdy jsme již mohli vyrazit na tento náš jednodenní včelařský zájezd, sobota 31.7.2021 v 7,00 hodin jsme vyjeli směr Třinec od starého Baťovského koupaliště, dneska Technologická fakulta univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.

V Mostech u Jablunkova jsme navštívili velmi pěknou včelnici Zdenka Kohuta, který nás provedl  a dal nám výklad o svém způsobu včelaření a vybudování této nádherné včelnice. Zde jsme se setkali taktéž s předsedou ZO ČSV Hnojník přítelem Kokotkem, který doplnil výklad svým odborným pohledem a svými zkušenostmi. Na tomto stanovišti nás čekalo drobné pohoštění a káva.

Následoval přesun do včelařské klubovny v Horní Lomné, kde jsme měli připraven na oběd kotlíkový guláš. Po mírném odpočinku jsme se setkali s přítelem Bobem Strnadelem na jeho včelnici, kde pokračovala výměna zkušeností z jeho včelaření v této oblasti Beskyd.

Následovala prohlídka místního poutního místa a kostela v Horní Lomné a částečná prohlídka tohoto obce.

Na závěr jsme se setkali opětovně ve včelařské klubovně, kde místopředseda ČSV Miroslav Poništ předal ocenění „vzorný včelařský pracovník“ a to našim šesti členům. Mezi oceněnými byl Jaroslav Hába, Rudolf Maňák, Jaroslav Matoušek, Andrea Šimečková, Jaroslav Haluza a Libuše Kapková. Všem oceněním blahopřejeme, neboť toto ocenění mělo být předáno v roce 2020 k příležitosti 100 let založení naší organizace.

+